• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑÏΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΦΕ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑÏΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΦΕ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑÏΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΦΕ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 10/06/2016 13:45
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η δημοφιλής όπερα ΑΪΝΤΑ του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάζεται για τέσσερις παραστάσεις 10, 11, 12, και 15 Ιουνίου, σε νέα παραγωγή της ΕΛΣ, από το φημισμένο Φεστιβάλ Όπερας της Ταορμίνας, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη, και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε. Τα εντυπωσιακά σκηνικά ήταν ο λόγος που προβλημάτιζε κάποιους το ανέβασμα της συγκεκριμένης παραγωγής στο Ηρώδειο. Ωστόσο η απόφαση του ΚΑΣ ήτανε θετική και έτσι από σήμερα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αρχαία Αίγυπτο, υπό τους ήχους της μεγαλειώδους μουσικής του Βέρντι.

Εντυπωσιακά εφέ και περίτεχνοι φωτισμοί θα μετατρέψουν το Ηρώδειο σε αιγυπτιακό τοπίο, χάρη στην τεχνολογία προβολών υψηλής ανάλυσης. Η πλατιά πυραμίδα στην οποία ξετυλίγεται η δράση και οι υψηλής ανάλυσης προβολές, δίνουν την αίσθηση στο θεατή ότι βρίσκεται στις όχθες του Νείλου, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η Αϊντα, ένα έργο ορόσημο της ιταλικής μουσικής, ισορροπεί ανάμεσα στην ρομαντική όπερα και την γαλλική μεγαλόπρεπη όπερα. Η δράση ξετυλίγεται στη φαραωνική Αίγυπτο σε μυθική εποχή. Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η Αΐντα, πριγκίπισσα της Αιθιοπίας και αιχμάλωτη στην αυλή των Φαραώ, παγιδευμένη ανάμεσα στον έρωτα της για τον Αιγύπτιο στρατηγό Ρανταμές,-ο οποίος ανταποδίδει τα αισθήματά της δυσαρεστώντας την Αμνέριδα, κόρη του Φαραώ, η οποία είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του- και στο καθήκον απέναντι στον πατέρα και την πατρίδα της.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.