ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ

ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ
 • Βιογραφικό

  Επάγγελμα: Συγγραφέας

  Ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτις, τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στου Ζωγράφου, ζει στον Βύρωνα. Δεν πιστεύει σε τίποτα. Σε ανθρώπους πιστεύει. 

  Μεγάλωσε σε μια κανονική οικογένεια, ευκατάστατη, αλλά χωρίς περιουσία – πάντα στο νοίκι, γι' αυτό και συχνά άλλαζε σπίτια. Οι γονείς της προτιμούσαν να επενδύουν τα λεφτά που έβγαζαν σε ταξίδια και στη μόρφωση των παιδιών τους. Δεν ήταν καθόλου η τυπική ελληνική κατάσταση, που χτίζουν τρίπατο για να μείνουν όλοι μαζί, ώστε μια μέρα τα παιδιά να γεροκομήσουν τους γέροντες γονείς. Ήταν μπροστά από την εποχή τους, και τονίζει πως τους οφείλει πάρα πολλά. Της δώσανε την ελευθερία να επιλέγει και να κάνω αυτό που την ευχαριστεί. Να ικανοποιώ, πάνω απ' όλα, τον εαυτό της. Θυμάμαι μια ωραία ατάκα του πατέρα της: «Ακόμα κι αν δεν έχεις φράγκο, να περπατάς σαν να κουβαλάς εκατομμύρια».  

  Έκανα από πολύ νωρίς μουσική, στο σχολείο σε όλες τις γιορτές τραγουδούσε, ήταν μέσα σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό, κι επειδή η Γερμανική Σχολή που πήγαινε είχε πολλή καλή θεατρική ομάδα, κόλλησε με το θέατρο. Ήταν κι όλοι εκείνοι οι Γερμανοί καθηγητές που κάνανε παρέα, πηγαίνανε στα σπίτια τους, πίνανε, καπνίζανε και κουβεντιάζανε μαζί τους. Ήξερε από νωρίς ότι είτε θα έφευγε έξω να σπουδάσει μουσική, είτε θα έμενε εδώ να κάνει θέατρο.  

  Έδωσε εξετάσεις μόνο στο Θέατρο Τέχνης και ήταν το μόνο στο οποίο ήθελε να περάσει. Της φαινόταν πιο μυστήριο, πιο μυσταγωγικό, κι έτσι πήγε εκεί. Οι σπουδές είχαν όλη εκείνη την τρέλα και την αγάπη που έχει κανείς νέος, όταν κάνει αυτό που θέλει. Το ξεκίνημα του καινούργιου, όλη μέρα μες στο θέατρο. Με το που αποφοίτησε, έπαιξε στην Καταιγίδα του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία της Μάγιας Λυμπεροπούλου. Στο Θέατρο Τέχνης έμεινε δυο χρόνια, μέχρι που την ανακάλυψε ο Χουβαρδάς, και το '95 πήγε στο Αμόρε. 

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.