• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ...ΜΕ ''ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ''!
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ...ΜΕ ''ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ''!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ...ΜΕ ''ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ''!


5.0/5 rating 1 vote

Παρασκευή πρωί και αναχωρούμε από Αθήνα για Βρυξέλλες. Μια ομάδα εξαίρετων συναδέλφων δημοσιογράφων από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο κι εγώ, καλεσμένοι των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, Κωνσταντίνου Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου, ταξιδέψαμε στη Βελγική πρωτεύουσα για 72 ώρες.

Λίγο μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο και, στη συνέχεια, στο Hotel Ibis City Center, μεταφερθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, μας περίμενε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κ. Νικολάου-Αλαβάνος, για να μας ξεναγήσει, να επισκεφτούμε μαζί την αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά και να μας παρουσιάσει και να συζητήσουμε το σημαντικό ρόλο της θέσης του ΚΚΕ στην ΕΕ.

Ο ήλιος έπεσε νωρίς και τα φώτα της πόλης, βγαίνοντας από το ΕΚ, είχαν ανάψει, κάνοντας την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, απλά μαγική. Οι εικόνες γύρω μας έβαζαν σε γιορτινή διάθεση και μας προκαλούσαν για μια βραδινή βόλτα στις πλατείες.

Η Grande Place θύμιζε σκηνικό σε ταινία του 15ου αιώνα (και μάλιστα υπερπαραγωγή). Το Δημαρχείο, ο «Οίκος του Βασιλιά», το Παλάτι των Δουκών της Βραβάντης και όλα τα κτίρια φωτίζονταν καταπληκτικά και ήταν όλα τόσο διαφορετικά, σε σχέση με το φως της ημέρας.

Δείπνο στο 'T Kelderke. Τι άλλο από απολαυστικά μύδια (σε διάφορες συνταγές) με πατάτες τηγανητές, το παραδοσιακό Carbonnade Flamande, ξανθιά ή μαύρη μπίρα, με καλή παρέα, αναμμένο τζάκι και θέματα ποικίλης ύλης.

Το αγαπημένο μου θέμα ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Σεμίνας Διγενή «Κίτρινο Υποβρύχιο» (εκδ. Πατάκης), στο ελληνικό (και εξαιρετικής αισθητικής) βιβλιοπωλείο Periple, στο κέντρο των Βρυξελλών. Πλήθος Ελλήνων του Βελγίου συγκεντρώθηκαν εκεί για να υπογράψει η συγγραφέας το βιβλίο της, παρουσία των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και του Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο Διονύσιου Καλαβρέζου.

Ακολούθησαν βόλτες στα μαγαζιά, στους πολυσύχναστους δρόμους και τις πλατείες, τις αμέτρητες σοκολατερί, τα Μουσεία και τις στολισμένες βιτρίνες.

Ομολογώ ότι τον περισσότερο χρόνο τον ξόδεψα στην Le Comptoir de Mathilde, από όπου και εξοπλίστηκα με πολλές σοκολατένιες λιχουδιές.

Το καλύτερο όμως, το κρατήσαμε για το τέλος. Εκδρομή με το τρένο, στην παραμυθένια Μπριζ, βόρεια των Βρυξελλών.

Ένας υπέροχος προορισμός, που έμοιαζε με μικρή χώρα των θαυμάτων. Επιβλητικά κτίρια και γραφικά σπιτάκια, εντυπωσιακές εκκλησίες, ποτάμια, πέτρινα γεφυράκια, μικρά καφέ και μυρωδιές από φρεσκοψημένες βάφλες, δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα, με το κρύο και την ομίχλη να την κάνουν ακόμα πιο μοναδική.

Η Christmas market στην πλατεία έξω από το Καμπαναριό της Μπριζ, και οι μουσικές που ακούγονταν σε ρυθμούς κλασικών επιτυχιών, σου έφερναν θες δε θες ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

Επιστροφή από τις Βρυξέλλες και, στη συνέχεια, στην Αθήνα, με το μυαλό γεμάτο εικόνες, τη βαλίτσα γεμάτη πραλίνες και τη Δευτέρα που θα ερχόταν γεμάτη όμορφες αναμνήσεις.

Καλές γιορτές!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.