• BUZZ
  • Νέα
  • 'Η ΖΑΡΙΑ' ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
'Η ΖΑΡΙΑ' ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

'Η ΖΑΡΙΑ' ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 04/10/2019 14:47
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ο Peter Straughan είναι βραβευμένος με ΒΑFΤΑ, υποψήφιος για OSCAR και για πολλές άλλες διεθνείς διακρίσεις για σενάριά του. Η ΖΑΡΙΑ (αγγλικός τίτλος BONES=τα κόκκαλα, τα ζάρια), θεατρικό του έργο γραμμένο το 2002, μάς μεταφέρει σε ένα καταχρεωμένο πορνοσινεμά, στο Gateshead, μια ασήμαντη πόλη της κεντρικής Αγγλίας, την δεκαετία του ’60.
Εκεί, τέσσερις losers, οι δύο αδέλφια-ιδιοκτήτες και οι άλλοι δύο υπάλληλοί τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν καψωμένο γκάνγκστερ που έχει έρθει καρφωτός στο σινεμά παραμονή Χριστουγέννων πιστεύοντας πως εκεί θα βρει επ’ αμοιβή ερωτική συντροφιά. Με την άφιξή του, ο ένας από τους αδελφούς, ελαφροΐσκιωτος και φαντασιόπληκτος καθώς είναι, πιάνει τον γκάνγκστερ όμηρο και ονειρεύεται να πάρει λύτρα για την απελευθέρωσή του. Με αυτό το τρελό σενάριο πιστεύει πως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα όλων τους και της επιχείρησης βάζοντας και τους υπόλοιπους τρεις μέσα σε αυτή του την φαντασίωση. Έτσι πυροδοτείται ένα σπαρταριστό παιχνίδι γάτας / ποντικού για πέντε που θυμίζει άλλοτε ασπρόμαυρες γκανγκστερικές ταινίες, άλλοτε κωμικές ταινίες του βωβού και έχει ένα απροσδόκητο και αιματηρό τέλος.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και με τους ακόλουθους συντελεστές:

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Σιακαντάρης
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα-Χριστίνα Πανοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος
Γραφιστικά: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Δερβιτσιώτης, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Αλέξανδρος Νταβρής, Τάκης Παρασκευόπουλος

Ευχαριστίες την Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη για τη βοήθειά της στις πρόβες, την Διονυσία Κωνσταντίνου για το μακιγιάζ της φωτογράφισης και τον Τάσο Κοσμίδη για τα trailer της παράστασης

Από 14 Οκτωβρίου 2019, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)

Διάρκεια 80 λεπτά

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Τηλεφωνικά στο 210-5242211 & Ηλεκτρονικά στο www.aggelonvima.gr

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.