ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
 • Βιογραφικό

  Η Αποστολία Παπαδαμάκη, χορογράφος/σκηνοθέτης. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, με άριστα. Βραβεύτηκε για την πρώτη της χορογραφία με το 1ο βραβείο του διαγωνισμού Ραλλούς Μάνου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη με υποτροφίες του: Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση, Ιδρύματος Γουλανδρή ,Merce Cunningham, μελετώντας νέες τεχνικές σύγχρονου χορού.

  Από το 1996 ξεκίνησε να χορογραφεί με έδρα την Αθήνα. Βραβεύτηκε με το βραβείο χορογραφίας του διεθνούς διαγωνισμού του Bagnolet της Γαλλίας.Τα έργα της παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική σκηνή ,Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Θησειον, Σύγχρονο θέατρο Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό. Έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο τόσο για τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που σκηνοθέτησε-χορογράφησε , όσο και για τη δικά της έργα με την ομάδα της που παρουσιάστηκαν σε 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

  Χορογράφησε–σκηνοθέτησε μεγάλα και σύνθετα θεάματα(ζωντανή μουσική,χορός, τραγούδι, πολυμέσα) όπως την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακων αγώνων στο Ολυμπιακό στάδιο (ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ σε εθνικό και παγκόσμιο δίκτυο), την Τελετή Έναρξης για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο στάδιο του Μπάντμιντον, την Tελετή Έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στο Βόλο.

  Δέχθηκε παραγγελίες από σημαντικά θέατρα του εξωτερικού όπως ο η Όπερα της Άγκυρας, το Zodiak Center for New Dance στο Ελσίνκι, το φεστιβάλ του bagnolet της Γαλλίας, το Brooklyn Academy of Music της Νέας Υόρκης. Σκηνοθέτησε την Λυρική Τραγωδία του Γιώργου Κουρουπού ‘Ιοκάστη’ σε παραγγελία του Κέντρου Δελφών και του Κέντρου ‘Η ανθρώπινη φωνή' της Βέροιας σε συνεργασία με την ορχήστρα των Χρωμάτων και μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με πολύ σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες κυρίως για έργα που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο και στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα show της Νίνας Λότσαρη (Floss Royale, Vendetta, Mata Hari).

  Καλεσμένη του Βέλγου Σκηνοθέτη- visual artist, Jan Fabre, συμμετείχε ως performer και συμπαραγωγός στο έργο 'I am Blood', Festival d’ Avignon 2001, και ‘The history of Tears' , Festival d’ Avignon 2005.

  Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αρχαίου δράματος, επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Εκπαιδευτικών για το θέατρο στην εκπαίδευση και μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου(Ι.Τ.Ι.).

  Υπήρξε δυο φορές μέλος της κριτικής επιτροπής του Ωνασείου Ιδρύματος για τον παγκόσμιο διαγωνισμό χορογραφίας που οργανώνει το Ίδρυμα κάθε τέσσερα χρόνια.

  Σκηνοθεσία –χορογραφία

  Η στέψη της Ποπαίας, όπερα μπαρόκ, φεστιβάλ Αθηνών 2011

  Θυμήσου εκείνα τα χρόνια , Εθνική Λυρική Σκηνή ,Οπερέτα

  Ιοκάστη, Όπερα, Διεθνές Φεστιβάλ Δελφών.

  Shows

  Floss Royale , Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης

  Vendetta, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Κωνσταντίνος Καζάκος,

  Mata Hari, Νίνα Λοτσάρη, Μέμος Μπεγνής, Τάνια Τρύπη, Χάρης Ρώμας.

  Dirty Granny Tales (σκηνοθετική επιμέλεια)

  Χορογραφία-κινησιολογία στο θέατρο:

  Τρισεύγενη,Φρεναπάτη,Το Τρίτο στεφάνι, Τερατώδες Αριστούργημα, Ιωάννα της Λορένης, Πέρσες, Ανδρομάχη, Ελληνική Αμνησία, Ερρίκος ο 4ος, Δον Κιχώτης, Playback, Pouskin, Η μικρή μας πόλη, Ίωνας, Οιδίπους Τύραννος, Οιδίπους επί Κολωνό, Μήδεια, Παραμύθι χωρίς όνομα, Οι δραπέτες της Σκακιέρας, Η ιστορία του στρατιώτη ,Ηλέκτρα.

  Αποστολία Παπαδαμάκη –Φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

  L.E.V. –Spain /Euro –scene Leipzig –Germany /International Kalamata dance festival-Greece /International Festival Of Bogota-Colombia /Laboral Escena-Gijon-Spain /Teatro Fondamente Nuove-Venice-Italy /Gallus Theater- Frankfurt /Opera Estate Festival- Bassano-Italy /Seogham Arts Center-Seoul /Mess Theater Festival-Sarajevo /Escena Contemporanea-Madrid /Fabbricca Europa-Florence /Short Formats-Milan /Civitanova Danza-Civitanova-Italy /Teatro Out /Off-Milan /Mladi Levi-Lubljana /Julidans-Amsterdam /Aerowaves-London /Leap-Liverpool /Dance Europa-Tel Aviv /International Dance Festival-Sao Paolo /2nd Balkan Dance Platform-Scopje /Nadine-Brussels /E.L.D-Sweden /Lithuanian International Dance Festival- Kaunas /New Baltic Dance Festival – Vilnius /No Fundo Do Fundo-Lisbon/Faro

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.