Λητώ Τριανταφυλλίδου

Λητώ Τριανταφυλλίδου


  • Βιογραφικό:

    Η Λητώ Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και έχει καταγωγή από την Σύρο. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση σκηνοθεσίας. Το 2012 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε στο New School for Drama (MFA in Theater Directing). Από τότε ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτις στην Νέα Υόρκη παρουσιάζοντας την δουλειά της σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

    Μεταξύ των παραστάσεων που έχει σκηνοθετήσει είναι: Pool (No Water) του Μark Ravenhill, A Few Things Before I Leave You του Daniel Kitrosser, No Way Home του Allan Staples, Miss Margarida's Way του Roberto Athayde. Μέσα από τη συνεργασία της με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, έχει σκηνοθετήσει δύο παραστάσεις Ελληνόφωνου θεάτρου, το Interview της θεατρικής ομάδας “ΕΜΕΙΣ” και το Γιοί και Κόρες του Γιάννη Καλαβριανού.

    Το 2016, η παράσταση Mistero Buffo του Ντάριο Φο, σε διασκευή και σκηνοθεσία της, ανέβηκε ως site specific performance στο Balcony Theater at West Park Presbyterian Church της Νέας Υόρκης. Η παράσταση παρουσιάστηκε, επίσης, στο United Solo Theater Festival, στο Hollywood Fringe Festival του Λος Αντζελες, το Chicago Fringe Festival στο Σικάγο και στο Akko Theater Festival στο Ισραήλ. Η εταιρία Art4Ark παρουσίασε το Mistero Buffo για μία εβδομάδα παραστάσεων στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2018. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση του Mistero Buffo εδώ.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την δουλειά της εδώ!


Διαβάστε τα πρόσφατα άρθρα του συντάκτη

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.