ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
 • Βιογραφικό

  Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, ο Σωτήρης Χατζάκης έχει υπογράψει εκατό παραστάσεις με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας. Εχει διετελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής (1980-1988), του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με Διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006. Έχει παρουσιάσει δουλειά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα, Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο), όπως επίσης και έξι φορές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εχει διδάξει σε προγράμματα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική Σκηνή, στη Θερινή Ακαδημία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

  Εχει διασκευάσει για το θέατρο τα κείμενα («Η Φόνισσα» , «Η νύχτα του τράγου», «Του νεκρού αδελφού», «Ο τελευταίος πειρασμός», «Ο ιερός γάμος» και «Η πάπισσα Ιωάννα». Ενώ έχει γράψει ο ίδιος έργα όπως «Ο μάγος και η πρόβα», «Το τραγούδι του αιώνα και δέκα βιβλία με παραμύθια». Σπάνια παίζει στην τηλεόραση _πρόσφατη εμφάνισή του στο «10» του Καραγάτση.

  Στο ΚΘΒΕ υπέγραψε αρκετές σκηνοθεσίες στο αρχαίο δράμα, στο κλασικό καθώς και στο σύγχρονο έργο _«Ειρήνη», «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Αχαρνής» και πολλές ακόμα. Το προσεχές καλοκαίρι κατεβαίνει στην Επίδαυρο με το ΚΘΒΕ και την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. 

   

   

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.