«ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» | ΚΡΙΤΙΚΗ

«ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» | ΚΡΙΤΙΚΗ


5.0/5 κατάταξη (29 ψήφοι)

          Όλα στη φόρα, ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης. Επτά φίλοι συγκεντρώνονται για δείπνο και αποφασίζουν να σπάσουν τη μονοτονία, αφήνοντας τα κινητά τους να «μιλήσουν» για όσα οι ίδιοι διστάζουν να πουν. Έτσι, ξεκινά ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, κάτι σαν «θάρρος ή αλήθεια». Συμφωνούν να αφήσουν τα τηλέφωνα στο τραπέζι και να μοιράζονται με τους υπόλοιπους ό,τι φτάνει σε αυτά. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει μυστικά για να φοβάται… Aπάντησέ το, αν τολμάς!
          Κάθε κουδούνισμα και μια αποκάλυψη. Το κινητό, αποδεικνύεται, ο καλύτερός μας φίλος, μα αν βρεθεί σε λάθος χέρια, γίνεται ο μεγαλύτερος προδότης. Η παρέα των τέλειων φίλων γίνεται, εν ριπή οφθαλμού, μια παρέα τέλειων ξένων. Τελικά, πόσο καλά μας γνωρίζουν οι φίλοι μας. Πόσο καλά γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας; Πόσο μπορούμε να αντέξουμε την αλήθεια, που όλοι κυνηγάμε;
          Στο θέατρο «ΑΘΗΝΑ», παρουσιάζεται το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», βασισμένο στην ιταλική ταινία «Perfetti Sconosciuti» του Πάολο Τζενοβέζε, σε στρωτή απόδοση Ελεονώρας Μελέτη και σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη. Μια καλοζυγισμένη ντραμεντί με ψυχαγωγικό χαρακτήρα και κριτική διάθεση, αφού ξεσκεπάζει την κρυφή ζωή της «μπουρζουαζίας», που εξωτερικά αστράφτει αλλά από μέσα ζέχνει. Η παράσταση διαθέτει κινηματογραφική ροή, χιούμορ, εκπλήξεις, κορύφωση, απρόσμενο τέλος και ελκυστικό καστ ηθοποιών.
          Το πλούσιο σκηνικό, του Νότη Χριστοδούλου, συγκαταλέγεται στα θετικά της παράστασης. Ιδανικό για τη φιλική συγκέντρωση, με όλα τα κομφόρ ενός μοντέρνου διαμερίσματος.
          Ενδεικτικά και τα κοστούμια της Κέλλυς Σταματοπούλου.
          Ο Αλέκος Αναστασίου φωτοσκιάζει σωστά τα στοπ καρέ των ηρώων.
          Ο θίασος είναι ταιριαστός. Μυρτώ Αλικάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Λιόλιος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης και Λυδία Σγουράκη ανταποκρίνονται με φυσικότητα και ευθυβολία στον τύπο που υποδύονται. Ένα τσακ περισσότερο, κατ' εμέ, το ζευγάρι Αλικάκη – Λαγούτη λόγω των αβανταδόρικων ρόλων τους.
          Οι μάσκες πέφτουν. Τι θα γινόταν «αν…»; Και τι προτιμάμε τελικά; Μια αλήθεια που πονάει ή ένα ανώδυνο ψέμα; Το «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» απεικονίζει τα αστικά ήθη μιας πραγματικότητας όπως θα έπρεπε να είναι ή όπως θα θέλαμε να είναι; Τίμια θεατρική πρόταση που σε ψυχαγωγεί και σε προβληματίζει παράλληλα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.