• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ «ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ»
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ «ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ «ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ»


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

          Όλοι μας ερχόμαστε σε αυτόν το μικροσκοπικό γαλαζοπράσινο πλανήτη και ζούμε τις μικρές μας ζωές, αποτελώντας κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας. Δεν είναι όλες ίδιες σε διάρκεια και πιθανώς δε μοιάζουν, διόλου, μεταξύ τους, στην πραγματικότητα, όμως, καθοδηγούνται από κοινά ένστικτα και ανάγκες, για επιβίωση, εξέλιξη του είδους, επικοινωνία, αγάπη.
          Στο πλαίσιο της δικής μου μικρής ζωής, μια βασική ανάγκη καλύπτεται από το θέατρο. Στην προσπάθειά μου να καλύψω την ανάγκη αυτή, βρέθηκα στο θέατρο «ΒΑΦΕΙΟ - ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ».
          Ένα θέατρο μικρό, με την πλατεία να αγκαλιάζει περιμετρικά τη σκηνή, έτσι όπως αρμόζει σε ένα θέατρο και έτσι όπως το οραματίστηκε ο Κουν.
          Εκεί, ανεβαίνει, κάθε Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ, το θεατρικό έργο του Χρήστου Άνθη με τίτλο «ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ», από τη θεατρική ομάδα «Outsider», σε σκηνοθεσία της Άννας Ετιαρίδου.
          Εντάξει, πρέπει να ομολογήσω πως η πίσω σειρά (αν έχεις ύψος πάνω από 1,80), η διπλή μάσκα, και η διάρκεια δυόμιση ωρών, είναι κάπως κουραστικός συνδυασμός. Αυτό, όμως, είναι το μοναδικό αρνητικό πράγμα που θα γράψω σήμερα.
          Είδα ένα κοινωνικό έργο, με σύγχρονο κείμενο και φρέσκο λόγο, που βάζει στο στόχαστρο μερικές από τις βασικότερες ανάγκες μας: την ανθρώπινη επαφή, την επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση, τον έρωτα και την αγάπη. Δηλαδή, όλες τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούμε σαν είδος και μας είναι τόσο σημαντικές για να επιβιώσουμε, όσο και η τροφή.
          Ο Χρήστος Άνθης, συγγραφέας του κειμένου και ένας εκ των τεσσάρων ηθοποιών, αναλύει, με κριτική ματιά, τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τις μικρές ζωές τεσσάρων ανθρώπων, ενώ δύο ιστορίες αγάπης περιπλέκονται με έναν περίεργο τρόπο. Οι γλυκόπικρες γεύσεις εναλλάσσονται καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης και η επίγευση που μένει στον θεατή, είναι η συνειδητοποίηση πως στη δική του μικρή ζωή, δεν πρέπει να χαραμίζεται ούτε μια στιγμή.
          Η θεατρική ομάδα «Outsider (Χρήστος Άνθης, Σοφία Ιωακειμίδη, Μανώλης Μακρυγιάννης, Ανδριάνα Νταή) κάνει, φέτος, τα πρώτα της βήματα από το ερασιτεχνικό προς το επαγγελματικό θέατρο. Υποβάλλει τα διαπιστευτήριά της, στο ευρύ κοινό, με μία καλοστημένη παράσταση, με καλές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, αποδεικνύοντας πως η δουλειά και η αγάπη της για το θέατρο, αποφέρουν καρπούς. Σίγουρα, αυτή είναι μόνο η αρχή μιας πολλά υποσχόμενης πορείας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.