ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • Βιογραφικό

  Ημ/νια Γέννησης: 16/07/1976
  Τόπος Γέννησης: Αθήνα
  Επάγγελμα: Ηθοποιός

  Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1976. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Συμμετείχε σε σεμινάρια των Μ.Μαρμαρινού, Δ.Οικονόμου, Αντ. Γύρα, Τ.Παπανικολάου, J. Tornabene και C.Gravzinis ενώ πήρε μέρος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κέντρου Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» μεταξύ άλλων με τους Λ.Κονιόρδου,Σ.Σακκά,Κ. Γεωργουσόπουλο,Φ.Κακριδή,Ε. Πήττα.Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Χαρά Κεφαλά.
  ➢ Έχει συνεργαστεί:Με το Θέατρο Τέχνης: «Αλκηστις» του Ευρυπίδη (Χορός) σκηνοθ.Γ.Λαζάνη, «Οιδίποδας επί Κολωνώ» του Σοφοκλή (Αγγελιοφόρος), «Η Αποθέωσις και η σούβλισις του Αθ.Διάκου» του Ε.Σπαθάρη(Άγγελος),σκηνοθ.Μ. Κουγιουμτζή, «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και «Πέρσες» του Αισχύλου (Κορυφαίος) σκηνοθ.-επιμέλεια Μ.Κουγιουμτζή και Γ.Λαζάνη, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Shakespeare (Θησέας – Όμπερον) σκηνοθ.Νίκου Μαστοράκη.
  ➢ Με το Εθνικό Θέατρο: «Νεφέλες» του Αριστοφάνη (Κορυφαίος) σκην.Γ.Ιορδανίδη, «Μιζερέρε» (Βέρνερ) σκην.Κ.Τσιάνος, «Άμλετ» του Shakespeare (Λαέρτης) σκην.Μ.Κακογιάννης, «Οι εξόριστοι» (Ρόμπερτ) σκην.Χρ.Λύγκας, «Ματωμένος Γάμος» του Φ.Γκ.Λόρκα (Γαμπρός) σκην.Σωτ.Χατζάκης.
  ➢ Με το Κ.Θ.Β.Ε: «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (Κλεόντ), «Ειρήνη» του Αριστοφάνη (Κορυφαίος) σκηνοθ.Γ.Ιορδανίδη, «Τέλος καλό,όλα καλά» του Shakespeare (Μπερτράμ) σκην.Γ.Μιχαηλίδη.

  ➢ Επίσης με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Σαββόραμα» (Χοροί) σκην.Α.Σπυράτου, «Βάκχες» του Ευρυπίδη (Διόνυσος) σκην.Ισίδωρος Σιδέρης,με το Ανοικτό Θέατρο : «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (Κορυφαίος) σκην.Γ.Μιχαηλίδη,με το θέατρο Βέμπο: «Grease» των Jacobs - Casey (Κenickle) σκην.Gilmore,"Πρίν το χαραμα" των Ρέππα-Παπαθανασιου σε σκηνοθεσία δική τους(Τόνυ)
  ➢ Με το θέατρο Προσκήνιο: «Το ημέρωμα της Στρίγγλας» του Shakespeare (Λουτσέντιο – Ιωσήφ) σκην.Γ.Μπέζου, «Μήδεια» του Μπόστ (Ιάσονας) σκην.Στ.Φασουλή.Με τον Λάκη Λαζόπουλο «Πλούτος» του Αριστοφάνη (Νέος) σκην.Ν.Μαστοράκη.
  ➢ Με το θέατρο "Ανεσις": «Η Μαργαρίτα Γκοτιέ ταξιδεύει απόψε» του Άκη Δήμου (Αρμάνδος) σκην.Αντ.Καλογρίδη, με το θέατρο "Kάτια Δανδουλάκη": «Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας» των Ρήγα-Αποστόλου (Αλέξης) σκην.Αλ.Ρήγας, με την "5η Εποχή" «Η Όπερα της Πεντάρας» του C.Goldoni (Κομπέρ) και «Λοκαντιέρα» του C.Goldoni (Φαμπρίτσιο) σε σκην.Θέμη Μουμουλίδη,με το «Απλό Θέατρο»: «Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ?» του Ε.Αλμπι (Νικ) σκην.Αντώνης Αντύπας,με την "Culture Factory" : «Οθέλλος» του Shakespeare (Κάσσιος) σκην.Γ.Κιμούλη-Κ.Μαρκουλάκη,με το θέατρο «Μουσούρη» «Υπηρέτης με δύο αφεντικά» του Goldoni (Άντζελο) σε σκην.Πέτρου Φιλιππίδη καθώς και στην παράσταση «Τώρα που γυρίζει» του Μάμετ (Fox) στο θέατρο του Πολυχώρου Faust σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.
  ➢ Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας: «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τ.Williams (Στάνλευ) σκην.Β.Νικολαϊδη.
  ➢ Με το θέατρο BADMINTON (Adam Productions): «Αναζητώντας τον Αττίκ» (Αττίκ) μουσική παράσταση με θέμα την ζωή του Αττίκ (σκην.Σοφία Σπυράτου-επιμέλεια Λ.Λιάβας) , «Ο Αλέκος βγήκε απ’τον Παράδεισο» (Αλέκος Σακελλάριος) μουσική παράσταση-αφιέρωμα στην ζωή του Αλέκου Σακελλάριου μέσα από τα τραγούδια του (σκην.Δημ.Μαλισσόβας)," Συνεντευξη με τη Δαναη"-Ευσταθία σε σκην.Δημ.Μαλισσοβα( δημοσιογράφος)
  ➢ Το καλοκαίρι του 2014 παρουσίασε στο Παρίσι την μουσική παράσταση «Στα χνάρια του Οδυσσέα» βασισμένη σε δική του ιδέα και σκηνοθεσία Δημ.Μαλισσοβα
  Στο FAUST:"Τώρα που γυρίζει"-D.Mamet σε σκην. Γ.Μοσχου(Τσάρλυ Φοξ)
  Στο θέατρο Ακροπολ:Mamma Mia-C.Johnson σε σκηνοθεσία Θ.Μαρσέλου(Μπίλ),Ψηλα Βουνά-Ζ.Παπαντωνιου σε σκην.Β.Μαυρογεωργιου(Αφηγητής)
  Φέτος το καλοκαιρι περιοδεύει με τη μουσικοθεατρική παρασταση ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ! σε δική του σκην.επιμέλεια μαζι με τη BRILLANTE ClASSIQUE ORCHESTRA
  ➢ Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες:Κ.Αριστόπουλο («Η συκοφαντία του αίματος»,ΕΡΤ 1999),Γ.Διαμαντόπουλο («Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα»,STAR 2000),Γ.Πετρινιώτη («Εσύ Φταίς» MEGA 2001) Α.Κόκκινο («Μυστικές Διαδρομές» Alpha 2001),Α.Τέμπο («DREAM HOTEL»,Mega 2002),Ε.Χρονοπούλου («Τρεις Ευχές»,MEGA 2002 και «Μόνη εξ’αμελείας» ΝΕΤ 2006),Α.Μορφονιό («Άκρως Οικογενειακόν»,ANT1 2002) Χ.Δήμα («Σχεδόν Ποτέ» ΝΕΤ 2004),Αλ.Πανταζούδη («504 χλμ Βόρεια της Αθήνας» ALPHA 2005),Ρ.Εσκενάζυ («Σαν γλυκό του κουταλιού» ΑΝΤ1 2005),Αλ.Ρήγα («Κόκκινο Δωμάτιο» MEGA 2006),Ρ.Πετρινιώτη («Επτά Θανάσιμες Πεθερές» MEGA 2006) Π.Γκράβα («10η Εντολή» ALPHA 2006),B.Ντούρος («Αληθινοί Έρωτες» ALPHA 2007),Ν.Κρητικό («Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» ALPHA 2008) Γ.Τσιάκκα («Μόνο μια φορά» SIGMA ΚΥΠΡΟΥ 2010).
  ➢ Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ο.Μαλέα («Η διακριτική Γοητεία των Αρσενικών»,1998), Γ.Τσεμπερόπουλος («Η Πίσω Πόρτα» 1999) Αλ.Αριστόπουλος («Παίζει ο Θεός με το αλατοπίπερο» 2003),Κ.Βούλγαρη («SAUDADE» 2005) καθώς και με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Νάκο στις ταινίες μικρού μήκους «TOGETHER» (1o Βραβείο Μυθοπλασίας,2008), «Φωτεινή και Αλέξάνδρα» και «Ο Γιος».Το 2004 συμμετείχε στην γαλλική τηλεταινία «DES JOURS ET DES NUITS» σε σκηνοθεσία Thierry Chaubert που γυρίστηκε στην Σαντορίνη και προβλήθηκε στο γαλλικό κανάλι TV5..
  Τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στις επιτυχημένες σειρές «Βέρα στο Δεξί», «Λούφα και Παραλλαγή»,»Έχω ένα μυστικό», «Η Ζωή της Άλλης» «Κλεμμένα Όνειρα», «Το σπίτι της Έμμας» και για 4η σαιζον πλεον στη πετυχημένη τηλεοπτική σειρά "ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ"(Alpha),σε σκην. Ν.Ζαπατινα/Γ.Σιούγα/Α. Μορφονιο/Α.Αγγελόπουλο
  Άλλες δραστηριότητες - συμμετοχές:
  ➢ Παρουσίαση βραδιάς τελικού «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006» μαζί με την Τζένη Θεωνά .
  ➢ Παρουσίαση απονομής «ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2007» στην Αίγλη Ζαππείου μαζί με Π.Βλαντή και Γ.Καραμίχο.
  ➢ Συμμετοχή στο μουσικό σχήμα «ΗΡΩ-ΔΥΟ» μαζί με την Ηρώ,τον Αντώνη Λουδάρο και τον Γιώργο Παπαδόπουλο,στο Πόλις Studio (2009).
  ➢ Συμμετοχή σε συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα του συνθέτη Στέφανου Κόκκαλη,για την ενίσχυση του συλλόγων: «Η ΜΟΔΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ» (για τον καρκίνο του στήθους) και «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» (για παιδιά με σύνδρομο Down) καθώς και στην παρουσίαση του δίσκου του συνθέτη στον «Ιανό»
  ➢ Συμμετοχή με δύο τραγούδια («Δίδυμοι Έρωτες», «Καραβάκια και σαϊτες») στο δίσκο «ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ»,(Ζωντανή ηχογράφηση από την βραδιά-αφιέρωμα στο συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, Θέατρο ΚΑΠΠΑ ,12-13 Οκτωβρίου 2010)
  ➢ Αφηγητής στο cd του παραμυθιού «ΟΙ ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ» από τις εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ»
  ➢ Συμμετοχή στην μεταγλώττιση της παιδικής ταινίας «Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους»
  ➢ Live εμφανίσεις (πιάνο-φωνή) με τον πιανίστα Αντώνη Παλαμάρη στο bar «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» στο Κολωνάκι (Δεκέμβριος 2011-Φλεβάρης 2012)
  ➢ Με την «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»: «Όταν οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη» : συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο BADMINTON στις 27/3/2012 (Παγκόσμια μέρα θεάτρου) με γνωστούς ηθοποιούς να τραγουδούν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το θέατρο και τον κινηματογράφο με τη συνοδεία της Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη.Επίσης ερμήνευσε τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη στην βραδιά-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που πραγματοποιήθηκε στις 27/7/2012 στα Μακρίσια Ολυμπίας στα πλαίσια των 21ων Εορτασμών του Απόδημου Ελληνισμού.Η συνεργασία του με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συνεχίστηκε και στην συναυλία «Κατάθεση Αλληλεγγύης-Πράξη Ζωής» που έγινε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στο λόφο του Φιλοπάππου με τρόφιμα αντί εισητηρίου για την ενίσχυση των αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
  ➢ Παρουσίαση της επετειακής εκδήλωσης της Ελληνογαλλικής Σχολής «SAINT PAUL» στον ΟΛΠ μαζί με την Ελ.Μελέτη ,στα πλαίσια του εορτασμού για τα 120 χρόνια προσφοράς της Σχολής στην εκπαίδευση.
  ➢ Παρουσίαση της εκδήλωσης για τα «50 ΧΡΟΝΙΑ METLIFE ALICO» στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου μαζί με την Χριστίνα Αλεξανιάν.
  ➢ Συμμετοχή στο μουσικό μέρος του φιλανθρωπικού gala της οργάνωσης «Fondation L’Entraide» στο ξενοδοχείο MAXIM’S στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2014 (στο πιάνο ο Αντώνης Παλαμάρης)

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.